Te druk? Dat zeggen we hier niet

01-06-2021

'Hoe gaat het met je?'
'Ja. goed hoor. Druk. Met jou?'
'Ja, ook druk, maar verder wel oké'.

Zomaar een conversatie die ik regelmatig heb gevoerd in mijn leven en vaak genoeg om me heen heb gehoord.

Toch ligt er ook al jaren een taboe op het woord 'druk'. En met name op de woorden 'te druk'. Je mag het niet gebruiken, vinden mensen niet oké. Want hé, druk zijn we allemaal wel eens en mensen voelen zich misschien druk, maar zijn ze dat ook werkelijk?

Toegenomen werkdruk

Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek door de Tilburg University, dat de werkdruk die mensen ervaren de afgelopen 20 jaar sterk is toegenomen. Het is niet voor niets een veelbesproken onderwerp in verschillende organisaties. En dat, terwijl we er eigenlijk niet over willen praten. Er is dus wellicht iets aan de hand.

Belangrijkste oorzaken die worden genoemd zijn nieuwe technologieën, die snellere verandering met zich mee brengen, wat iets vraagt van het aanpassingsvermogen van de ander. Maar ook hogere taakeisen en snelheid die worden gevraagd door een snel veranderende wereld.

Vast in patronen

Ik heb regelmatig werkdruk ervaren in mijn leven. Maar ik kon niet altijd thuis brengen waar die druk dan vandaan kwam. Het voelde als te veel in te weinig tijd. Maar ik zat zo vast in mijn eigen patronen en de patronen van de organisatie, dat die druk me geregeld overspoelde. En hoe kun je nu duiden wat er mis gaat als je overspoeld wordt? Dan ben je alleen maar bezig met overleven.

Pas toen ik mezelf de tijd gunde om uit de chaos te stappen en overzicht te creëren in mijn werk en hierop te reflecteren, zag ik wat er mis ging. En kon ik ermee aan de slag. Want heel vaak is er wat aan die werkdruk te doen. Maar je moet wel weten waar je moet beginnen.

Begin met erkenning

Stap 1 is dan erkennen dat je inderdaad 'te druk' bent, maar ook beseffen dat jij de enige bent die daar wat aan kan doen. Want je kan niet in je eentje de hele organisatie veranderen. Dus kijk waar je wel invloed op hebt en ga daarmee aan de slag.

Dat betekent tijd blokken - niet voor een ander, maar voor jezelf. Tijd om overzicht te creëren in de chaos en kijken wat er nu eigenlijk gebeurt. Reflecteren op hoe jouw werkdagen er eigenlijk uit zien en waar jij nu je tijd precies aan besteedt. Waar je energie van krijgt en wat de dingen zijn die je helemaal leegtrekken. En daarmee aan de slag.

Zodat, als de volgende keer iemand vraagt: 'Hoe gaat het met je?', je kunt antwoorden: 'Ja, goed hoor, lekker aan het werk, vol energie!'.

Wil jij ook de eerste stap zetten uit de chaos?

Doe mee aan de workshop Van chaos naar grip of kies voor 1-op-1-coaching.

Wil jij je team helpen? De workshop Van chaos naar grip is ook incompany aan te vragen!