Inspiratieblog

Sla je uitstelgedrag tot MOES

17-01-2022
Als iets mij uit mijn flow haalt, dan is het wel uitstelgedrag. Iets waar ik mijzelf de laatste tijd weer regelmatig op betrap. Herken je dat? Van die klussen die je de hele tijd voor je uit schuift en die je vervolgens van achteren weer in je nek komen hijgen? Probeer dit MOES model.

Hoe het opruimen van mijn werkkamer té lang duurde, maar mij wel drie inzichten gaf

13-09-2021
Dit weekend besloot ik mijn kantoor (en met name de bijbehorende kast) uit te zoeken. Een klusje van een uur, dacht ik, maar voor ik het wist was ik 4 uur verder! Waar o waar was die tijd naar toe gegaan? Drie constateringen, gekoppeld aan drie tips.

Stoor ik? JA!

24-08-2021
Je kent het wel: je zit lekker in je flow en ‘tringtring’, daar hangt weer een collega aan de lijn. Of je zit in je kantoor met de deur dicht en ‘klopklop’, daar staat je baas voor de deur. Hoe ga je om met die verstoringen en zorg je dat je enigszins in dezelfde flow kunt doorgaan?

Het mentale fotoboek – een persoonlijke noot

11-08-2021
Deze vakantie had ik een mooi gesprek met mijn nichtje van 8. Het ging over de leuke en de niet-leuke dingen in het leven en hoe de niet-leuke gebeurtenissen soms de overhand nemen. Ik vertelde haar dat vervelende momenten inderdaad bij het leven horen, maar dat ze er ook voor zorgen dat we leuke momenten daardoor ook beter herkennen. Want als alles alleen maar leuk is, wordt het normaal en merk je geen verschil.

Drie tips om een groot project of programma te starten

01-07-2021
Toen ik nog als programma- en projectmanager werkte bij een woningcorporatie vond ik het altijd heerlijk om mijn tanden te zetten in grote en complexe opdrachten. Daar waren sommige collega-projectleiders maar al te blij mee, want niet iedereen zit te wachten op een groot en complex project. De reden dat ik van dit soort opdrachten smul, is omdat ik mezelf een aantal handvatten heb aangeleerd, die ik toepas om die berg weer overzichtelijk en behapbaar te maken. Ik deel daarom graag drie tips om een groot project of programma te starten.

Timemanagement? Sinds wanneer kun je tijd managen?

22-06-2021
Ken je dat? Je werkt keihard, bent elke avond bekaf, maar aan het einde van de week vraag je je af: wat heb ik nou eigenlijk echt gedaan deze week? Er is sprake van veel inspanning, maar met weinig voldoening. Je hele week staat vol met afspraken en tussendoor laat je je leiden door de waan van de dag. Oftewel: je komt totaal niet toe aan taken waar je eigenlijk mee aan de slag wilt. Of je doet ze wel, maar dan in de avonduren….lekker rustig. Veel mensen die dit ervaren willen hier iets aan doen, omdat het ze meer energie en motivatie kost, dan dat het ze oplevert. Vijf tips om slimmer om te gaan met jouw werktijd.

Te druk? Dat zeggen we hier niet

01-06-2021
'Hoe gaat het met je?' 'Ja. goed hoor. Druk. Met jou?' 'Ja, ook druk, maar verder wel oké'. Zomaar een conversatie die ik regelmatig heb gevoerd in mijn leven en vaak genoeg om me heen heb gehoord. Toch ligt er ook al jaren een taboe op het woord 'druk'.

Zeg voor de verandering: "Ik weet het niet!"​

08-05-2021
Op dit moment volg ik een programma om te leren ondernemen. Een programma waarin ik getriggerd word om groot te dromen en een echt concreet verlanglijstje te maken van wat ik eigenlijk wil. Dat gaat niet zozeer over dingen die ik wil hebben, maar juist ook over veranderingen of nieuwe ervaringen die ik wil in het leven.